Sagt om mig

Marita var min tränare under en period . Hon hade alltid stort engagemang och tålamod . Förklarade tills man förstod, ibland med en “dans” i ridhuset. Det utvecklades till ett nära samarbete kring min kallblodstravare Nordgårdsbusen. Marita var en medryttare man kunde lita på, och hennes envishet i ridningen bidrog stort till att han blev en trygg allround häst samtidigt som jag kunde koncentrera mig på körningen.  

EMMA HANSSON Bjursås 

——————————————————————

Under flera års tid har Marita masserat mina hästar, från tävlingshäst till skogsmulle. Hon kommer alltid med tips o trix för att hjälpa mig att hjälpa min häst att må bättre i sin kropp. 

De senaste åren har Marita även haft ridlektioner för min dotter och mitt mammahjärta blir så stolt av att se dotterns framsteg med Maritas hjälp. Marita lägger nivån på lektionen utifrån barnets förutsättningar så utvecklingen från en osäker tjej efter flera avramlingar till att hon nu växer då hon får lite mera utmaningar med sin egna ponny är så kul att se. 

Ett stort plus är att jag som hästägare slår flera flugor i en smäll med Marita när jag har både massör och instruktör i en och samma person som då ser mera helhet i hästen. 

Susanne Hedström Sågmyra 

——————————————————————-

Jag kan utan att överdriva säga att Marita är den bästa ridinstruktören jag ridit för. Sedan jag började rida för Marita har samspelet mellan mig och min häst, ett islandshäststo, blivit så mycket bättre. Jag har fått en förfinad förståelse för mig själv som ryttare och för mitt sto, vilket göra att vi kan kommunicera bättre för att bitvis dansa fram. Min verktygslåda har blivit full av verktyg att använda i ridningen, sådant som jag kan plocka fram i olika gångarter såväl på ridbanan som ute i skogen. Det som jag är mest imponerad över med Marita är hennes blick för ekipaget, att kunna under ridlektionen se vad vi behöver för verktyg och ibland ändra strategi för att plocka fram det bästa hos både mig och min häst. Maritas sätt att förklara ger många aha-upplevelser och hjälp på vägen när man tycker saker är svåra. Nu ser jag fram emot att få en liknande verktygslåda till min unghäst. 

Anna Lerneman Ludvika 

Öppna fotot

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

På ett mycket pedagogiskt sätt kan Marita förmedla och få mig att hitta en känsla i ridningen som ibland är så svårt att finna. Att hitta den där otroliga upplevelsen att man är ett med sin häst, att man dansar tillsammans om än för några sekunder.

Ann-Sofi Gunnarsson Bjursås

Öppna fotot

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Det absolut bästa med Marita är att hon har ett stort hjärta, är lyhörd, trevlig och öppen! Jag har ridit för Marita x antal gånger och har alltid fått bra hjälp i sadeln, hon har bra övningar och jag gillar att hon kollar på hela ekipaget, en god sits och hållning ger en trevlig ridning, en sund häst och även välmående häst och ryttare! Att hon dessutom masserar hästarna också, ger henne en bra helhetsbild och kan hjälpa än vidare med hästen både i massagen och ridningen! Många tränare håller sig till en sak, men jag vågar säga att Marita har dörrarna öppna för att förstå mer, och dessutom kan hjälpa alla möjliga ryttare och hästar, oavsett disciplin inom hästvärlden! Jag rekommenderar varmt Marita både som ridinstruktör och massage!

Marica Lindberg Bjursås

Foto: Maria Hedlund