Sagt om mig

Marita var min tränare under en period . Hon hade alltid stort engagemang och tålamod . Förklarade tills man förstod, ibland med en “dans” i ridhuset. Det utvecklades till ett nära samarbete kring min kallblodstravare Nordgårdsbusen. Marita var en medryttare man kunde lita på, och hennes envishet i ridningen bidrog stort till att han blev en trygg allround häst samtidigt som jag kunde koncentrera mig på körningen.  

EMMA HANSSON Bjursås 

——————————————————————

Under flera års tid har Marita masserat mina hästar, från tävlingshäst till skogsmulle. Hon kommer alltid med tips o trix för att hjälpa mig att hjälpa min häst att må bättre i sin kropp. 

De senaste åren har Marita även haft ridlektioner för min dotter och mitt mammahjärta blir så stolt av att se dotterns framsteg med Maritas hjälp. Marita lägger nivån på lektionen utifrån barnets förutsättningar så utvecklingen från en osäker tjej efter flera avramlingar till att hon nu växer då hon får lite mera utmaningar med sin egna ponny är så kul att se. 

Ett stort plus är att jag som hästägare slår flera flugor i en smäll med Marita när jag har både massör och instruktör i en och samma person som då ser mera helhet i hästen. 

Susanne Hedström Sågmyra 

——————————————————————-

Jag kan utan att överdriva säga att Marita är den bästa ridinstruktören jag ridit för. Sedan jag började rida för Marita har samspelet mellan mig och min häst, ett islandshäststo, blivit så mycket bättre. Jag har fått en förfinad förståelse för mig själv som ryttare och för mitt sto, vilket göra att vi kan kommunicera bättre för att bitvis dansa fram. Min verktygslåda har blivit full av verktyg att använda i ridningen, sådant som jag kan plocka fram i olika gångarter såväl på ridbanan som ute i skogen. Det som jag är mest imponerad över med Marita är hennes blick för ekipaget, att kunna under ridlektionen se vad vi behöver för verktyg och ibland ändra strategi för att plocka fram det bästa hos både mig och min häst. Maritas sätt att förklara ger många aha-upplevelser och hjälp på vägen när man tycker saker är svåra. Nu ser jag fram emot att få en liknande verktygslåda till min unghäst. 

Anna Lerneman Falun